Ingen dagpenge i 6 uger hvis du selv siger op

Nyt regeringsudspil: Ingen dagpenge i 6 uger hvis du selv siger op

Beskæftigelsen på det danske arbejdsmarked er historisk høj, og ledigheden er tilsvarende lav.

Alligevel mener regeringen, at der skal skovles ekstra kul på for at opretholde vækstniveauet. Det fremgår af et nyt udspil, der er blevet offentliggjort i dag.

Her foreslår regeringen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen blandt andet, at dagpengestraffen for at forlade sit job uden gyldig grund skal sættes op til det dobbelte. Hvor man tidligere skulle vente tre uger på at få ret til dagpenge, hvis man sagde sit job op uden gyldig grund, skal man nu vente i seks uger.

Det samme gælder, hvis man takker nej til et jobtilbud. Her foreslås det ligeledes at karantænen sættes op til seks uger.

Det fremgår ikke i udspillet, hvad det konkret betyder at sige sit job op “uden gyldig grund”.

15 mio. kr. til læse-, skrive- og regneambassadører

Et af temaerne for regeringsudspillet er, at der skal afsættes flere midler til at opkvalificere den ledige arbejdskraft. Det skal blandt andet ske gennem såkaldte uddannelsesambassadører.

Regeringen foreslår derfor, at der bliver oprettet en pulje på 20 mio. kr. til uddannelsesambassadører, som kommuner kan søge.

Ambassadørerne skal ifølge regeringen understøtte og udbrede muligheden for, at ufaglærte ledige kan blive faglærte.

Derudover foreslår regeringen, at der bliver afsat en pulje på 15 mio. kr. til at styrke ledige indenfor disciplinerne læsning, regning og stavning. Det skal også gøres gennem såkaldte ambassadører, der skal stå for en “opsøgende indsats i jobcentre og a-kasser”.

Større samarbejde mellem jobcentre og virksomheder

I udspillet lægger regeringen op til, at virksomheder i større grad skal benytte sig af jobcentrene, når de søger arbejdskraft.

Derfor vil regeringen afsætte en pulje på 25 mio. kr. til at højne jobcentrenes virksomhedsservice. Det skal ifølge udspillet sikre et bedre match mellem ledige og virksomhederne.

Det fremgår desuden, at det skal være nemmere i fremtiden at måle og sammenligne jobcentres samarbejde med lokale virksomheder. Det skal gøres gennem en række målsætninger, der gør det nemmere for den enkelte kommune at holde øje med, hvordan hvert jobcenter klarer sig.

 

Kilde: Børsen