Prisportal for boliglån

Den nye prisportal for boliglån bliver en del af Finanstilsynets hjemmeside og kan ses på adressen www.tjekboliglån.dk.

»Med prisportalen får forbrugerne på en enkel og brugervenlig måde mulighed for, at sammenligne priserne på forskellige lånetyper i de forskellige banker og realkreditinstitutter. Forbrugeren kan på den nye side umiddelbart sammenligne prisen på boliglån fra bank eller realkredit, der er yder det seneste kvartal. Prisportalen vil være endnu et vigtigt bidrag til at skabe større gennemsigtighed og vil dermed også styrke konkurrencen. Målet er, at boligejerne skal have lettere ved at finde frem til det billigste lån,« siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Prisportalen tager højde for alle de udgifter, der er forbundet med at optage et lån – renten stiftelsesomkostninger, bidrag, gebyrer med videre. Det vil også blive muligt at få udspecificeret, hvor udgifterne strammer fra. Der er også udregnet årlige omkostninger i procent (ÅOP) for de enkelte lån, så lånene kan sammenlignes på et ensarter grundlag.

Det er i et samarbejde mellem realkreditinstitutterne, bankerne og Finanstilsynet, at den nye prisportal er udviklet, og Brian Mikkelsen kalder den for »et vigtigt værktøj,« der vil gøre det betydeligt nemmere for forbrugerne at vælge de rette boliglån.