Sparetips til ferien

15 gode sparetips til ferien

Sparetips til ferien.

Skal du på ferie og gerne vil spare lidt penge så læs med og se, om du kan spare penge på rejsen med vores 15 gode råd.-

1. Tjek prisen på ferieboligen flere steder, inden du bestiller

Mangler du at bestille hotel eller lejlighed til ferien, kan det være en god idé at tjekke prisen flere steder. Det kan f.eks. være, at du kan finde dit hotelværelse billigere på hotellets hjemmeside end på en af de mange søgesider. Ofte svinger priserne hos de forskellige udbydere, og derfor kan det være et godt spareråd at tjekke prisen flere steder, inden du foretager din endelige booking. Hvis du skal booke hotel kan du med fordel bruge en søgemaskine der søger på tværs af mange udbydere vi anbefaler Hotel Combined hvor du får de bedste hoteller på tværs rejsesider

 

2. Skal du leje bil?

Biludlejning er en prisjungle. Lejebilen kan se billig ud ved første øjekast, men inden du er hele vejen igennem bookingprocessen, er regningen pludselig meget større, end da du startede. Der er især tre ting, som du skal være ekstra opmærksom på:

Lejeperioden: Hos mange biludlejere betaler du pr. døgn, ligeså snart lejeperioden er mere end 24 timer. Derfor kan det betale sig at være lidt taktisk, når du vælger afhentnings- og afleveringstidspunkt – hvis du kan få det til at passe med dine rejseplaner.

En hurtig søgning på en større biludlejningside betød, at du ved at leje bilen i 24 timer i stedet for 25 timer kunne spare 443 kr. Eller ca. 48 % af lejeprisen for en Nissan Qashqai i Firenze lufthavn.

Ekstraudstyr: GPS, ekstra chauffør, barnesæde… Hvor meget du skal betale i gebyr for ekstraudstyr, svinger fra selskab til selskab. Det gælder især prisen for ekstra chauffør og barnesæde.

Hvis du tjekker prisen for en ekstra chauffør og barnesæde hos biludlejerne, igen i Firenze lufthavn, finder du en forskel på 3 euro om dagen pr. ekstra chaufør og hele 24 euro pr. døgn for barnesædet. Ganger du op, ender det med at gøre en pæn forskel i dit samlede regnskab for lejebilen.

Benzin:
Hos nogle selskaber skal du betale for en fuld tank benzin, når du henter bilen. Det er umiddelbart en skidt forretning. For det første tager selskaberne en meget høj literpris, og for det andet får du ikke penge tilbage, selvom du ikke benytter al benzinen i tanken.

Det er altid svært at levere en tank helt tom, og ofte benytter du måske slet ikke en hel tank i lejeperioden. Derfor er “fuld til fuld-tank”, hvor du skal aflevere den fyldt, altid den bedste løsning – især hvis du ikke forventer at køre særlig langt i lejeperioden.

Husk derfor at beregne den samlede pris for billejen, inden du bestiller bilen. Og som med ferieboligen er det altid en god idé at tjekke priserne flere steder.

3. Hæv dine euro hjemmefra

Du sparer besværet, men det kan også være billigere, hvis du hæver dine euro hjemmefra. Du kan hæve euro i vores hæveautomater ved de fleste af vores rådgivningscentre, eller du kan bestille dem i forvejen.

4. Tank bilen væk fra motorvejen

Kører du i bil på sommerferien, kan du spare mange penge ved at slå et smut væk fra motorvejen, når du skal tanke. Tankstationen ved motorvejen kan tage op til 1-2 kr. mere pr. liter. Skal du fylde tanken, kan du altså spare i omegnen af 100 kr. blot ved at køre de ekstra få meter for at fylde tanken – eller tanke, inden du kører ind på motorvejen.

5. Overvej at fylde tanken inden – eller efter – du krydser landegrænserne

I Europa kan der være store forskelle på prisen for benzin og diesel, og du kan derfor spare lidt ved at tænke over, hvor du fylder tanken. Går ferien sydover, er der f.eks. mere end 3 kr. i forskel på listeprisen i Østrig og Italien. Så hvorfor ikke tanke bilen i Østrig, inden ferien går endnu længere sydpå?

6. Undgå at hæve småbeløb i hæveautomaterne

Undgå at hæve småbeløb, når du bruger dit kort i en hæveautomat. Det kan spare dig for unødvendige gebyrer. Er du i et EU-land, kan du f.eks. hæve op til 260 euro pr. døgn på dit Visa/Dankort. En kontanthævning koster op til 50 kr.

7. Betal i den lokale valuta – aldrig i danske kroner

Når du betaler med dit kort i udlandet, bliver du måske spurgt, om du ønsker at betale i lokal valuta eller i danske kroner. Ofte vil det være dyrere for dig at betale i danske kroner, fordi forretningerne selv bestemmer kursen. En ekstra omkostning i omegnen af 5% er ikke ualmindelig, hvis du vælger at betale i danske kroner frem for i den lokale valuta.

8. Drik kaffen eller spis væk fra hovedstrøg og turistattraktioner

Du ved det sikkert allerede, men husk på at undgå turistfælderne, når du skal have en kop kaffe, noget koldt at drikke eller en bid mad at spise. Det er oftest meget dyrere at spise og drikke på restauranter og barer, som ligger i nærhed af hovedstrøg eller turistattraktioner. Ofte sparer du penge ved at finde dit eget sted lidt væk fra de mest populære lokaliteter.

9. Skal du til USA?

Ferie i USA rimer på shopping. Skal du vestover, kan det betale sig at have tjek på momsen (tax) i de forskellige delstater, hvis du skal besøge flere stater på din ferie. Nogle stater har en gennemsnit-moms på op til 9,5%, mens nogle stater slet ikke tager moms.

Skal du til New York, skal du være opmærksom på, at der ikke er moms på tøj og sko, der koster mindre end 110 Dollar.

Her kan du se, hvor meget moms du skal betale i de respektive stater – se liste

10. Brug din sunde fornuft

Det bedste spareråd vi kan give, er, at du bruger din sunde fornuft, når du er på ferie. Bruger du din sunde fornuft, er der sikkert mange penge at spare – uden at det går udover oplevelsen.

11. Rejs på de rigtige dage

Det er billigst at flyve tirsdag, onsdag og lørdag. Det er nemlig de dage, der er mindst efterspurgte. De fleste ønsker nemlig at rejse mandag, fredag og søndag, og derfor er disse dage dyrest. Du kan bede om skæve feriedage, så i stedet for at have feriedage fra mandag til fredag (5 dage), kan du bede om feriedage onsdag til tirsdag (5 dage).

12. Rejs uden for højsæsonerne

Hvis du ikke er afhængig af at rejse indenfor skolernes feriedage, kan du vælge at rejse udenfor højsæson. Mange hoteller, rejsebureauer og flyselskaber giver ofte rabat og billigere priser udenfor rejsedestinationernes højsæsoner. Undersøg derfor om du vil rejse til et land eller en by, lige før eller efter højsæsonen.

13. Søg efter billige flybilletter i god tid

Der findes flere måder du kan finde billige flybilletter på og dermed spare penge. Travel Marked er en af de mest populære måder at sammenligne flybilletter på. Undersøgelser viser også, at det er billigst at bestille 6 uger før din afrejsedato.

14. Rejs på ferie til billige destinationer

Du behøver ikke rejse til dyre storbyer eller de mest populære feriedestinationer i Verden. Du kan også vælge mere overkommelige destinationer som Portugal, Grækenland eller Bulgarien. Dermed bruger du færre penge i landet, end du ville gøre i byer som Berlin, Barcelona eller Paris.

15. Lån tile ferien

Det kan ikke anbefales at låne til ferien frem for at spare op, men hvis nu det gode tilbud er der og du skal låne vil vi anbefale du bruder vores sammeligningsliste over lån og finder det lån der passer dig bedst

God feie.